بهتر است بدانید که دستگاه حضور و غیاب کارتی از جمله سیستمهای کنترل تردد ارزان قیمت محسوب میشود که در ساخت آن از فناوریهای مدرن و پیشرفته استفاده نشده است. در مقایسه با دستگاههای حضور و غیاب پیشرفتهای چون دستگاههای بیومتریک عملکرد این دستگاه بسیار ساده است. استفاده از این دستگاهها با مزایا و معایبی همراه است که در این مقاله در کنار معرفی و عملکرد دستگاه حضور غیاب کارتی به این موضوع نیز خواهیم پرداخت.
در این مقاله خواهید آموخت
- معرفی دستگاه حضور و غیاب کارتی
- انواع دستگاههای حضور و غیاب کارتی
- دستگاه حضور غیاب کارتی چه مزایا و معایبی دارد؟
- دستگاه حضور غیاب با کارت در چه مکان هایی کاربرد دارد؟؟
- چرا خرید دستگاه حضور و غیاب کارتی توصیه میشود؟
- نحوه عملکرد دستگاههای حضور و غیاب کارتی چگونه است؟
- تفاوت دستگاه حضور و غیاب کارتی با پانچی در چیست؟
- قیمت دستگاه حضور و غیاب کارتی چه قدر است؟
- هزینه تعمیر دستگاه حضور و غیاب کارتی
- حرف آخر
معرفی دستگاه حضور و غیاب کارتی
دستگاه حضور و غیاب کارتی از جمله سیستمهای حضور و غیاب ارزان قیمتی است که در مقایسه با دستگاههای حضور غیاب بیومتریک از فناوری ساخت سادهتری برخوردار است. در این دستگاهها برای ثبت تردد کارکنان سازمانی و احراز هویت آنها از کارتهای پرسنلی استفاده میشود.
این سیستم کنترل تردد همانند سیستمهای پانچی کاربرد بسیار ساده و ابتدایی دارند که نیاز به مهارت یا دانش خاصی نداشته و به این ترتیب برای استفاده در همه مکانها از جمله مراکزی با پرسنل کم توان، بیسواد و بدون مهارت مثل آسایشگاههای نگهداری از سالمندان یا مهدکودکها نیز قابل استفاده خواهد بود. از مهمترین مزایای چنین سیستمهای حضور و غیاب میتوان به ارزان بودن و سهولت استفاده از آنها اشاره کرد.
انواع دستگاههای حضور و غیاب کارتی
از نظر عملکرد و نحوه استفاده میتوان دستگاههای حضور و غیاب کارتی را به دو دسته تقسیم کرد: دستگاههای تماسی و غیر تماسی.
در دستگاههای حضور و غیاب کارتی احراز هویت پرنسل به واسطه کارتهای پرسنلی خاصی که در اختیار آنها قرار میگیرد صورت میپذیرد. نحوه کار به این شکل است که کارت تردد یا به شکل مستقیم روی سنسورهای دستگاه قرار میگیرد و یا با نگه داشتن کارت تردد در فاصله مشخصی از دستگاه، ساعت ورود یا خروج پرسنل ثبت میشود.
سیستم کارتی تماسی
این دستگاه را باید نسل اول دستگاههای حضور و غیاب کارتی((Card Attendance Device)) دانست. در استفاده از چنین دستگاهی هریک از پرسنل سازمان باید کارت پرسنلی مخصوص به خود را برای احراز هویت و ثبت ساعت ورود و خروج روی محل کارتخوان دستگاه قرار دهد. به این ترتیب دستگاه با خواندن اطلاعات کارت، اطلاعات ورود یا خروج فرد را ثبت و نگهداری میکند.
سیستم کارتی بدون تماس
این دستگاهها را باید نسل جدیدتر دستگاههای مدیریت حضور غیاب کارتی دانست. در این دستگاهها برای احراز هویت و ثبت ساعت ورود یا خروج نیازی نیست که کاربر، کارت را دقیقاً روی سنسور اسکنر دستگاه قرار دهد. این دستگاهها عموماً از فناوری RFID برای خواندن و پردازش اطلاعات کارت پرسنلی استفاده میکنند. در ادامه با مزایا و معایب دستگاههای حضور و غیاب کارتی آشنا خواهید شد.
دستگاه حضور غیاب کارتی چه مزایا و معایبی دارد؟
این دستگاههای مدیریت حضور و غیاب از مزیت ها و معایبی برخوردار هستند که برای توجیه استفاده یا عدم استفاده از آنها در مدیریت و نظم دهی کارکنان یک مجموعه مورد توجه قرار میگیرند.
مزیتهای دستگاه تردد کارتی
این دستگاهها یکی از رایجترین دستگاههای کنترل تردد و مدیریت حضور و غیاب است که در سازمانها و ادارات مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین مزایایی که برای این دستگاهها باید به آن اشاره شود عبارتند از:
- دستگاه کنترل تردد هوشمند کارتی به راحتی قابل هک کردن نیست، در واقع برای ورود به مجموعه تنها باید به کارتهای مخصوص اصلی دسترسی داشت و امکان دستکاری سیستم وجود ندارد.
- ثبت تردد با این دستگاهها بسیار ساده، سریع و آسان است. در اکثر دستگاههای کنترل تردد از جمله دستگاههای رمزی یا اثر انگشتی زمانی صرف ثبت اثر انگشت یا رمز میشود که در سازمانهای بزرگ و پرتردد باعث ازدحام جمعیت و شلوغی است.
- دستگاههای کارتی در مقایسه با انواع دستگاههای کنترل تردد هوشمند ارزانتر هستند.
و در ادامه به بررسی برخی معایب این سیستم های کارت می پردازیم.
معایب دستگاه تردد کارتی
اگرچه مزایای چنین دستگاههایی میتواند بسیار اغواکننده باشد، اما شناخت معایب آنها میتواند انتخاب آگاهانهتری را به همراه داشته باشد، مهمترین معایب چنین دستگاههایی عبارتند از:
- اگرچه دستگاههای کارتی قابل هک شدن نیستند، اما هر فردی با در اختیار گرفتن کارت پرسنلی اشخاص دیگر میتواند به جای آنها ساعت ورود و خروج را ثبت کند. برای پیشگیری از چنین تقلبی معمولاً به نیروهای ناظر یا دوربینهای مداربسته نیاز است.
- گم کردن یا فراموش کردن کارت پرسنلی معضل دیگری است که کارمندان با آن مواجه میشوند. صدور کارت جدید برای چنین اشخاصی معمولاً نیازمند صرف وقت و هزینه است که میتواند در روند ثبت حضور و غیاب نیز تداخل ایجاد کند.
موارد عنوان شده، رایج ترین ایرادات و فواید سیستم های کارتی بود که اشاره ای مختصر به آنها داشتیم.
دستگاه حضور غیاب با کارت در چه مکان هایی کاربرد دارد؟؟
دستگاه حضور و غیاب کارتی برای سازمانهایی که برای اولین بار استفاده از دستگاههای کنترل تردد را تجربه میکنند، شرکتهای کوچک با تعداد پرسنل محدود، شرکتهایی که قصد دارند هزینه کمی برای خرید دستگاههای کنترل تردد صرف کنند یا شرکتهایی که زمینه کاری آنها حساس و محرمانه نیست، بهترین انتخاب محسوب میشود.
هرچه سازمان بزرگتر باشد، تعداد پرسنل بیشتر باشد و یا سازمانهایی با سطح اطلاعات محرمانه بهتر است سراغ دستگاههای دقیقتری چون دستگاه حضور و غیاب تشخیص عنبیه، تشخیص صدا، تشخیص چهره یا دستگاههای تشخیص هویت از طریق اثرانگشت یا اسکن کف دست برویم.
چرا خرید دستگاه حضور و غیاب کارتی توصیه میشود؟
در میان دستگاههای حضور و غیاب با کاربری ساده و ارزان قیمت، دستگاههای کارتی انتخاب مناسبی محسوب میشوند. در واقع مزایای خرید چنین دستگاهی بهترین دلیل برای انتخاب آن خواهد بود. این مزایا عبارتند از:
- یکپارچه بودن
مهمترین مزیت استفاده از دستگاههای کنترل تردد و حضور و غیاب یکپارچه کردن سیستم ثبت اطلاعات ورود و خروج است، در واقع چنین دستگاههایی دسترسی به اطلاعات مورد نیاز را بدون صرف زمان و هزینه اضافی امکانپذیر میسازند.
- ثبت آسان تردد افراد
استفاده از دستگاه کنترل تردد کارتی نیاز مجموعه به نیروی انسانی برای ثبت و کنترل ترددها را مرتفع میسازد. کارمندان میتوانند در زمانی کوتاه، بدون ازدحام یا شلوغی ورود و خروج خود را ثبت کنند.
- انجام محاسبات به صورت دقیق
سیستمهای دستی ثبت اطلاعات ورود و خروج همیشه با نارضایتی کارمندان و احتمال خطا و اشتباه همراه است. سیستمهای دیجیتال و هوشمند از جمله سیستم کنترل تردد کارتی میتواند این اطلاعات را بدون خطا و به شکلی کاملاً دقیق برای هر پرسنل ثبت کند.
- پیشگیری از خطای کاربری
در اکثر روشهای قدیمی کنترل تردد امکان تقلب وجود داشت که در نهایت با ضرر و زیانهای مالی برای کارفرما و شرکت همراه بود. استفاده از دستگاههای کنترل تردد هوشمند از جمله دستگاههای کارتی با دقت بسیار زیادی در بخش ثبت اطلاعات و در نهایت عدالت در پرداخت حقوق و دستمزد همراه است.
- قابلیت اتصال به شبکه
ایجاد شبکه به کاربر این اجازه را میدهد که اطلاعات را به شکل منظم، به بخشهای مورد نیاز سازمان منتقل کند، گزارشگیریهای سریع و دقیق ارائه کرده و وضعیت تردد کارمندان را به شکل آنلاین و در لحظه دریافت کند.
- اتصال به دوربین
دستگاههای کارتی را میتوان به راحتی به دوربینهای کنترل تردد متصل کرد. به این ترتیب علاوه بر ثبت دادهها میتوان تصاویر آنها را نیز در مواقع لزوم در اختیار داشت.
همچنین امکان اتصال سیستمهای هشدار صوتی به دستگاههای کنترل تردد کارتی مزیت دیگری است که میتواند در مواقع ضروری از جمله مواقع بحرانی و خطر بسیار کارآمد باشد.
البته این اتصال به مدل و برند دستگاه نیز بستگی دارد.
نحوه عملکرد دستگاههای حضور و غیاب کارتی چگونه است؟
فاکتورهای تشخیص هویت در هریک از دستگاههای هوشمند کنترل تردد متفاوت است. در دستگاههای حضور و غیاب کارتخوان، از کارتهای هوشمند مغناطیسی برای احراز هویت کاربران استفاده میشود. به این ترتیب که به هریک از کارمندان و پرسنل شرکت کارت مخصوصی اختصاص داده میشود که هر کارت حاوی کدهایی است که هویت افراد را به سیستم نشان میدهد.
در دستگاه تردد کارتی، معیار شناسایی کاربر چیست؟
این دستگاهها سنسور کارتخوانی دارند که کاربران باید در زمان ورود یا خروج کارت خود را روی آن قرار دهند تا هویت آنها شناسایی و ساعت ورود یا خروج آنها ثبت شود. این اطلاعات در دیتابیس دستگاه نگهداری میشود و مدیران در زمان مورد نیاز به آنها دسترسی خواهند داشت.
تفاوت دستگاه حضور و غیاب کارتی با پانچی در چیست؟
اگرچه در هر دو این دستگاههای ثبت تردد از کارت استفاده میشود اما مهمترین وجه تمایز آنها در پانچ شدن یا نشدن کارت است. دستگاههای حضور و غیاب پانچی همانطور که از نامشان پیدا است ساعت و تاریخ تردد کاربر را به شکل سوراخ یا به واسطه مهرهایی که در دستگاه قرار داده شدهاند، روی کارت حک میکند. در واقع همه مراحل ثبت تردد کاملاً مکانیکی و فیزیکی است.
اما در دستگاههای ثبت تردد کارتی، سریال ثبت شده روی تراشه کارت توسط کارتخوان دستگاه خوانده و به صورت دیجیتال در حافظه دستگاه ثبت میشود. به این ترتیب در دستگاههای کنترل تردد کارتی، کارت پرسنلی یا روی دستگاه کارتخوان و یا در مقابل سنسور حساس دستگاه قرار میگیرد و اطلاعات مربوطه در دستگاه ثبت میشود.
قیمت دستگاه حضور و غیاب کارتی چه قدر است؟
قیمت تمام شده نصب و استفاده از دستگاههای کارتی به عواملی چون نوع دستگاه، نوع کارت، برند دستگاه، کیفیت ساخت، کشور سازنده و… بستگی خواهد داشت. برای اطلاع دقیق از مشخصات فنی و قیمت روز دستگاه حضور و غیاب کارتی به صفحه محصولات حضور غیاب و کنترل دسترسی مراجعه کنید.
هزینه تعمیر دستگاه حضور و غیاب کارتی
دستگاههای حضور و غیاب کارتی در مقایسه با سایر دستگاههای هوشمند کنترل تردد از مکانیزم سادهتری برخوردار هستند، به همین دلیل هزینههای نگهداری و تعمیرات آن نیز به مراتب کمتر خواهد بود.
حرف آخر
اگر قصد دارید با سفارش دستگاه حضور غیاب کارتی، اولین تجربه مجموعه خود در استفاده از دستگاههای کنترل تردد هوشمند را ایجاد کنید نیاز است که با انواع دستگاههای حضور و غیاب و قیمت سیستم کنترل تردد، قیمت نرمافزار حضور و غیاب و مشخصات و اطلاعات فنی هریک از این دستگاهها آشنا شوید. توصیه میکنیم برای این کار با مراجعه به سایت ایران اکسس و برخورداری از امکان مشاوره رایگان با کارشناسان مجموعه، انتخابی آگاهانه و متناسب را تجربه کنید.
سلام
میخواستم بدونم دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا هم موجود دارید؟
اصلا این دستگاه تو ایران پیدا میشه؟
من خیلی سرچ کردم اما هیچ شرکتی دستگاه تشخیص صدا برای حضور غیاب نداشت.
راهنمایی بفرمایید ممنون میشم
درود بر شما
تکنولوژی بیومتریک تشخیص صدا نسبتا جدید هست و در حال حاضر دستگاه تردد یا حضور و غیابی با فاکتور شناسایی صدا توسط شرکت های ایرانی ارائه نشده است.
موفق باشید
دوستان ی سوال مهم دارم، البته ممکنه از نظر شما خیلی جالب نباشه
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و این همه دستگاه جدید انگشتی و چهره و چشمی، چرا برای خرید دستگاه حضور و غیاب کارتی هزینه کنیم؟