۰۲۱-۲۶۷۰-۶۴۸۷
۰۲۱-۲۶۷۰-۶۴۸۷
فناوری تشخیص صدا یک راهکار بیومتریک است که توانایی رمزگشایی صدای انسان را دارد. این فناوری که با عنوان تشخیص گفتار نیز شناخته میشود، در سال های اخیر بیشتر مورد توجه کاربران قرار گرفته است. یکی از کاربردهای این فناوری، استفاده از آن در سیستمهای ثبت و کنترل تردد است و دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا یکی از جدیدترین محصولاتی است که در این حوزه تولید و روانه بازار شده است. در ادامه با سیستم تشخیص صدا و نحوه عملکرد آن آشنا میشویم.
در این مقاله میخوانید:
صدای انسان نیز جزو شناسههای بیومتریک است که ویژگیهای منحصر به فردی دارد، یعنی ویژگیهای صدای هر فرد متفاوت از دیگران است. فناوری تشخیص صدا از این ویژگیها برای احراز هویت افراد استفاده میکند.
دستگاه تشخیص صدا (Voice Recognition Attendance Device) قابلیت شناسایی شخص گوینده را دارد و مشخص میکند که هر صدا متعلق به یک فرد است. بر خلاف تشخیص گفتار که کلمات گفته شده را مشخص میکند، تشخیص صدا الگوها و عناصر بیشماری را تجزیه و تحلیل میکند تا صدای یک فرد را از سایر افراد متمایز کند.
تا اواسط دهه 1980، فناوری تشخیص صدا در صنایع اسباببازی کودکان به سادهترین شکل مورد استفاده قرار میگرفت. اسباب بازیهایی مانند تدی راکسپین (1985)، عروسک زنده پاملا (1986)، میکی ماوس سخنگو (1986)، قابلیت تشخیص گفتار را داشتند. اما توسعه این فناوری به شکل حرفهای از سال 1990 میلادی شروع شد.
در سال 1990، شرکت Dragon (دراگون) اولین سیستم تشخیص صدا در جهان را با عنوان Dragon Released معرفی کرد. این شرکت فناوری خود را توسعه داده و یک نسخه جدید از سیستم تشخیص صدا با Dragon NaturallySpeaking ارائه کردند. این فناوری توانایی شناسایی 100 کلمه در دقیقه را داشت. در سال 1996 اولین پورتال فعال صوتی (VAL) توسط BellSouth ساخته شد.
این فناوری توسط شرکتهای مختلفی مورد استفاده قرار گرفته است. برای مثال به چند نمونه زیر توجه کنید:
سیستم های جدید تشخیص صدا، توانایی بیشتری برای درک صداهای انسانی داشته و در این زمینه پیشرفت محسوسی داشتهاند. به عنوان مثال، در پایان سال 2016، فناوری تشخیص گفتار مایکروسافت به سطحی از درک مشابه با خود انسانها رسید و نرم افزار تشخیص صدای گوگل نیز مدتی بعد به سطح دقت تشخیص 95 درصد رسید. در حال حاضر با توسعه فناوری تشخیص صدا، قدرت این تکنولوژی بسیار دقیقتر شده است.
یکی از کاربردهای جدید فناوری تشخیص صدا، دستگاههای حضور غیاب و کنترل تردد هستند. دستگاه حضور و غیاب تشخیص صوت، یک سیستم ورود و خروج بیومتریک است که با تشخیص صدای کاربران، تردد آنها را ثبت میکند. برای استفاده از این دستگاه ابتدا باید نمونهای از صدای شما بر روی سیستم ضبط شود. دستگاه تشخیص صدا، صدا و گفتار ضبط شده را تجزیه و تحلیل کرده و به صورت الگوهایی در حافظه خود نگه میدارد. در زمان ورود و خروج، صدای پرسنل با الگوهای ذخیره شده مطابقت داده شده و در صورت تأیید، تردد ثبت خواهد شد.
یکی از کاربردهای فناوری تشخیص صدا در شناسایی و احراز هویت افراد است. به طور مثال میتوان از آن برای رمز گشایی تلفن همراه استفاده کرد. دستگاه کنترل تردد و حضور و غیاب تشخیص صدا نیز از جمله تجهیزاتی است که از این تکنولوژی استفاده میکند.
فناوری تشخیص کلام، گفتار یا صدا چه کاربردهایی دارد؟
علاوه بر این از تشخیص صدا میتوان به عنوان جایگزینی برای تایپ کردن در موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده کرد.
تشخیص صدا میتواند راهکار مناسبی برای کنترل لوازم دیجیتال و هوشمند منزل نیز باشد. ( کاربرد در هوشمند سازی منازل)
در حال حاضر مدلهای محدودی از دستگاه حضور وغیاب تشخیص صدا در بازار وجود دارد. ایران اکسس یکی از شرکتهایی است که این مدل را به شما ارائه میدهد که میتوانید با خیال راحت خرید نمایید.
صرف نظر از نحوه استفاده از این روش ، استفاده از دستگاه حضور و غیاب تشخیص گفتار مزایا و معایبی دارد. برخی از مزیتهای این سیستم عبارتند از:
حال که با مزایای این سیستم نسبتا نوپا آشناشدید، بد نیست نگاهی نیز به معایب آن بیندازیم.
هر سیستمی در کنار نکات مثبت و مزایا، دارای نقاط ضعف نیز میباشد. در ادامه با برخی از معایب دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا آشنا میشویم.
با این حال، بسته به نحوه تعامل شما با فناوری فعال سازی صدا و استفاده از آن، ممکن است مزایای آن بیشتر از معایب باشد (یا برعکس). همه چیز بستگی به نوع تجربه ای دارد که میخواهید با تشخیص صدا داشته باشید.
انواع مختلفی از سیستمهای تشخیص صدا وجود دارد که در زیر چتر بزرگتر فناوری فعال سازی صدا قرار میگیرند. انواع رایج سیستمهای تشخیص صدا عبارتند از:
سیستم های شناسایی صدا چه کاربردهایی دارد؟
حال که با سیستم تشخیص صدا آشنا شدیم، این سوال پیش میآید که امنیت سیستم به چه صورت است؟! در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.
استفاده از فناوری تشخیص صدا مانند هر فناوری دیگری چون سیستمهای پرداخت الکترونیکی، تشخیص اثر انگشت، تشخیص چهره و … خالی از ریسک نیست و ممکن است هنگام استفاده از هر نوع فناوری صوتی فعال، خطراتی را متحمل شوید. تهدیدات رایج شامل دسترسی هکرها به اطلاعات خصوصی شما، کپی کردن صدای شما برای انجام دستورات یا خرید، یا استفاده از نرم افزار تشخیص صدا برای کنترل سایر موارد است. اینها تهدیدات واقعی حریم خصوصی و امنیتی هستند که میتوانند اطلاعات حساس، امور مالی و خانه شما را به خطر بیندازند.
البته به این نکته توجه داشته باشید که تکنولوژی تشخیص هویت از روی صدا، نسبت به راهکارهای بیومتریک دیگر مانند اثر انگشت و تشخیص چهره، کمتر شناخته شده است و از این رو کمتر مورد توجه هکرها و افراد سودجو قرار میگیرد.
از طرف دیگر مانند هر فناوری دیگر، این تکنولوژی نیز مدام در حال توسعه است، به صورتیکه استفاده از دستگاه های تشخیص صدای جدید بسیار راحتتر و امنتر از تجهیزات قدیمی است.
فناوری تشخیص گفتار یا صدا تا چه اندازه قابل اطمینان است؟
تهدیدات و خطرات این فناوری در دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا نیز بسیار کمتر است، چرا که هیچ نفعی از هک و کپی صدای شما، عاید هکرها و افراد سودجو نمیشود و سیستمهای جدید نیز به خوبی صدای شما را از صدای ضبط شده تشخیص میدهند.
بهترین فضا برای استفاده از دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا، مکانی است که سر و صدا و شلوغی نداشته باشد. از این رو این مدل دستگاه، مناسب نصب در کارگاههای شلوغ با سر و صدای دستگاههای تولید و همهمه پرسنل نیست.
برای نصب و استفاده از دستگاه تشخیص صدا، بهتر است یک محیط آرام را انتخاب نمائید.
قیمت دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا به مدل و نحوه عملکرد آن دارد. از این رو با قیمتهای متنوعی در بازار ارائه میشوند. بیشتر سیستم های تشخیص صدا که در بازار ایران عرضه میشود، قیمتی در حدود 10 تا 70 میلیون تومان دارند.
دستگاه حضور و غیاب تشخیص صدا، گفتار یا صوت، یک سیستم بیومتریک است که با استفاده از الگوهای صدا و گفتار پرسنل، آنها را شناسایی میکند. این تکنولوژی یک راهکار نسبتاً جدید است که بر روی سیستمهای ورود و خروج مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از مزیتهای رقابتی دستگاه تشخیص صدا، این است که میتوانید از آن برای کارکنان معلول از جمله نابینایان استفاده کنید. سرعت تشخیص بالا، رعایت بهداشت و راحتی کاربران از جمله سایر مزایای این فناوری هستند.
اگر قصد خرید دستگاه حضور و غیاب را دارید، میتوانید با همکاران ما در شرکت ایران اکسس تماس بگیرید.
منبع:
مقالات پیشنهادی مشابه
نظرات
عالی بود دوست گرامی. طبق تجربه بنده دستگاههای تشخیص صدا یا گفتار برای سازمانهایی که به امنیت بالا نیاز دارند، گزینهای عالی هستند زیرا جعل صدا بسیار دشوار است. همچنین، این دستگاهها میتوانند در محیطهایی که کاربران نیاز به تماس فیزیکی با دستگاه ندارند، مانند محیطهای بهداشتی یا کارخانهها، مفید باشند. با این حال، شرایط محیطی مانند نویز و کیفیت میکروفون میتوانند بر عملکرد این دستگاهها تأثیر بگذارند، بنابراین انتخاب یک برند با کیفیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
من به شخصه ترجیحم استفاده از تکنولوژی اثرانگشت و تشخیص چهره ست و بس لااقل میدونی در اختیار خودته
به نظرم هنوز تکنولوژی تشخیص صدا برای حضور و غیاب نمیتونه کاربردی باشه، چون امکان استفاده ش تو محیط های شلوغ و پرسرو صدا امکان پذیر نیست. به دلیل تداخل صوتی که ممکنه پیش بیاد. از طرفی با گوشی تلفن و نرم افزارهای مختلف و هوش مصنوعی، میشه راحت صدا رو تقلید کرد و این خییییییییییلییییییییی بده!!! در هر صورت تلاششون جالبه و قابل ستایش!
مقاله خیلی خوب و جدیدی بود و اطلاعات مفیدی رو من دریافت کردم. واقعا تشخیص هویت با صدا خیلی جذاب هست اما مثل سایر تکنولوژی ها درصد خطای بالایی داره الان کلی اپلیکیشن موبایل وجود داره که به صورت رایگان و از طریق برنامه هایی مثل اپ استور، گوگل پلی استور، مایکت، بازار، سیبچه و... در دسترس کاربران قرار داره و به راحتی میتونن صدای افراد رو ضبط و تقلید کنند. امیدوارم برای این مورد هم فکر چاره باشند دوستان موفق و مانا باشید
اونوقت اگر کسی تقلید صدا بلد بود تکلیف چیه؟
این مورد رو باید بررسی و امتحان کنیم :))
جالب بود تا حالا راجع به دستگاه تشخیص صدا نشنیده بودم. لطفا یه مقایسه از این دستگاه و دستگاه تشخیص چهره از نظر قیمت و امنیت داشته باشید که بهتر بتونیم انتخاب کنیم.
سلام روزتون بخیر مقاله خوب و کاملی بود برند ویردی هم دستگاه تشخیص صدا داره؟
وقت بخیر ممنون از توجهتون خیر، در حال حاضر برند Virdi دستگاه های کنترل تردد و حضور و غیاب با تکنولوژی تشخیص عنبیه، شناسایی چهره و اثرانگشت، کارت و رمز ارائه کرده است.
کاربر عزیز نظر شما در مورد این مقاله چیست؟