۰۲۱-۲۶۷۰-۶۴۸۷
۰۲۱-۲۶۷۰-۶۴۸۷
شاید جالب باشد که بدانید دستگاه حضور غیاب پانچی، یکی از سادهترین انواع دستگاه حضور و غیاب در بازار است. از آنجایی که مکانیسم کارایی این دستگاه کاملاً مکانیکی است با نام دستگاه حضور و غیاب مکانیکی نیز شناخته میشود، این دستگاه کاملاً مکانیکی است و برای کار کردن نیازی به نرمافزار ندارد. شاید بتوان گفت که تنها مزیت استفاده از این دستگاه ابتدایی روش کار بسیار ساده آن باشد. این مدل دستگاهها عملکردی محدود و پتانسیل بالایی در تقلب و دور زدن دارند. در این مقاله قصد داریم به تمام نکات مهم مرتبط با دستگاه ورود و خروج پانچی بپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
دستگاههای حضور و غیاب پانچی از اولین و ابتداییترین سیستمهای کنترل تردد محسوب میشوند، اگرچه چنین دستگاههایی به منظور نظم بخشیدن به محیط کار، کنترل حضور و غیاب یا تردد نیروی انسانی مورد توجه قرار گرفتند. دستگاه حضور و غیاب پانچی، عملکرد بسیار سادهای دارد، اساس کار این دستگاه پانچ کردن کارتهایی است که به صورت منحصر به فرد در اختیار پرسنل قرار میگیرد. تکنولوژی ساده و ابتدایی این دستگاهها عملاً به جز ثبت ساعت ورود و خروج هیچ خدمت ارزنده دیگری ارائه نمیکند.
در واقع پرسنل با استفاده از کارتهای مخصوصی که در اختیار دارند و حاوی اطلاعاتی چون کد پرسنلی، نام کارمند و سایر اطلاعات مورد نیاز است، در زمان ورود یا خروج از مجموعه کارت را وارد دستگاه کرده و بخش پانچ دستگاه که اصطلاحاً به آن اسلات گفته میشود با ایجاد سوراخ روی کارت تردد خود را ثبت میکنند.
با این حال باید پذیرفت که دستگاههای پانچی به عنوان نسخه ابتدایی دستگاههای حضور و غیاب امروزی نقش مؤثری در پیشرفت و تولید دستگاههای پیچیده امروزی دارند. از طرفی ساده بودن عملکرد این دستگاهها باعث میشود که به راحتی بتوان سیستم را دور زد، در اختیار داشتن کارت پرسنلی دیگر افراد سادهترین روش برای ثبت ساعت ورود و خروج به جای دیگران است. مفقود شدن احتمالی یا عمدی کارت پرسنلی یکی دیگر از مواردی است که اطلاعات ورود و خروج کارمندان را به شکل کامل از دسترس خارج میکند. در واقع این دستگاههای مکانیکی هیچ تضمینی برای ثبت دقیق اطلاعات و کنترل تردد پرسنل نخواهد بود.
مدلهای ابتدایی این دستگاه از یک بدنه اصلی که عموماً از جنس فلز و بسیار سنگین بود ساخته میشد. اساس عملکرد این دستگاهها حک کردن ساعت ورود و خروج روی کارتهای پرسنلی بود و به همین دلیل از فلزات سنگین برای ساخت این دستگاهها استفاده میشد.
در نسخههای ابتدایی، دستگاههای حضور و غیاب پانچی شبیه دستگاههای اتوی پرس امروزی ساخته میشد، نحوه عملکرد آن نیز به این شکل بود که دستگاه باز شده، کارت پرسنلی داخل آن قرار میگرفت و با بسته شدن دستگاه ساعت ورود یا خروج پرسنل با کمک مهرهایی که در زیر صفحه بالایی دستگاه قرار داشت روی کارت حک میشد.
در نسخههای امروزی دستگاه حضور و غیاب مکانیکی، کارت پرسنلی از قسمت تعبیه شده در بالای دستگاه وارد شده و در بخش پردازشگر دستگاه، ساعت و تاریخ ورود و خروج روی کارت تایپ میشود و کارت از دهانه پایینی دستگاه خارج میشود.
خطای کاربری در ثبت اطلاعات و امکان دورزدن دستگاه حضور غیاب پانچی بیشترین هزینه را در طولانی مدت دارد.
همانطور که میبینید این دستگاه به جز ثبت تاریخ و زمان ورود و خروج عملاً هیچ خدمت دیگری به کاربر ارائه نمیکند و هیچ برنامهای برای تشخیص یا تأیید هویت کاربران در این دستگاهها وجود ندارد. این دقیقاً همان چیزی است که دستگاههای حضور و غیاب پیشرفتهای چون دستگاههای کنترل تردد اثر انگشتی، تشخیص چهره، تشخیص عنبیه و… را از دستگاههای ابتدایی مثل دستگاه حضور و غیاب مکانیکی متمایز میسازد. با این حال باید پذیرفت که دستگاههای پانچی دارای مزایا و معایبی هستند که در ادامه به آنها میپردازیم.
دستگاه حضور و غیاب پانچی یا مکانیکی، ابتدایی ترین و ساده ترین نوع دستگاه ساعتزنی است که امکانات محدودی دارد و تنها برای ثبت ساعت ورود وخروج پرسنل به کار میرود. البته این دستگاه امروزه تقریباً منسوخ شده و جای خود را به سیستمهای کنترل تردد امروزی و بیومتریک داده است.
اصلیترین مزیت دستگاه حضور و غیاب پانچی کاربری ساده آن است که برای افراد در هر سطح اطلاعات و دانش قابل استفاده است. ضمن این که یکی از اصلیترین دلایل استفاده از سیستمهای حضور و غیاب اداری که برقراری نظم است توسط این دستگاه تا حدودی قابل اجرا است. در نمونههای جدیدتر دستگاههای حضور و غیاب مکانیکی از حافظه داخلی استفاده شده است که امکان انتقال اطلاعات تردد را به سیستم مهیا میسازد، ویژگی مشابهی که سایر دستگاههای حضور و غیاب از جمله دستگاههای کارتی از آن بهرهمند هستند. در ادامه به معایب استفاده از دستگاههای حضور و غیاب پانچی میپردازیم.
همانطور که اشاره کردیم استفاده از این دستگاهها با اشکالات و معایبی همراه است که مهمترین آنها عبارتند از:
این دستگاهها به راحتی فرصت سوء استفاده از سیستم را برای کارمندان فراهم میکنند، به این ترتیب امکان ثبت اطلاعات ورود و خروج همکاران با در اختیار داشتن کارت پرسنلی آنان برای دیگران وجود دارد که در نهایت چنین اعمالی میتواند ضررهای بسیاری را به سازمان تحمیل کند.
همانطور که اشاره کردیم این دستگاههای حضور و غیاب کاملاً مکانیکی هستند و اساس کار آنها به وجود کارت پرسنلی وابسته است. بنابراین نیاز است که سازمان به صورت مداوم کارتهای پرسنلی تولید کند که در طولانی مدت این هزینهها برای شرکتها و سازمانها بسیار بالا باشد.
یکی دیگر از معایب مهم دستگاههای حضور و غیاب پانچی، ورود اطلاعات به صورت دستی است. برای محاسبه حقوق و دستمزد نیاز است که تمام دادههای دستگاه جمعآوری و پردازش شوند، به دلیل ورود اطلاعات این دستگاهها به صورت دستی احتمال بروز خطاهای ورودی بسیار بالا است.
در بخشهای قبلی هم اشاره کردیم که استفاده از دستگاههای مکانیکی عملاً به جز ثبت ساعت و تاریخ ورود و خروج هیچ خدمت چشمگیر دیگری ارائه نمیکند و عملاً مدیریت کارکنان با چنین سیستمی با محدودیت همراه است.
نصب چنین دستگاههایی در سازمانهای بزرگ که کارمندان بسیاری در بخشهای مختلف دارند یا نیاز است که برای هر بخش دستگاه کنترل تردد جداگانهای وجود داشته باشد بسیار پر هزینه خواهد بود. چرا که این دستگاهها محدود به حضور کارکنان و استفاده از کارتهای پرسنلی برای ثبت تردد و ساعت حضور و غیاب هستند. بنابراین برای بخشهای مختلف یک سازمان بزرگ نیاز است که تعداد زیادی از این دستگاههای حجیم و سنگین وجود داشته باشد که مطمئناً هزینه زیادی را در بر خواهد داشت.
اگرچه دستگاههای حضور و غیاب پانچی مدرن تفاوتهای بسیاری با نسخههای ابتدایی خود دارند با این وجود مدیران تمایلی برای خرید این دستگاهها ندارند چرا که در مقایسه با سیستمهای دقیق، هوشمند و مدرن امروزی دستگاههای حضور و غیاب پانچی بسیار ابتدایی به نظر میرسند.
به طور مثال تصور کنید که از چنین سیستمی برای مدیریت تردد دانشجویان یک دانشگاه استفاده شود، دانشجویان خیلی راحت میتوانند با در اختیار گذاشتن کارت پرسنلی خود به دوستان، بدون نیاز به حضور فیزیکی در دانشگاه ساعت ورود و خروج خود را ثبت کنند. این مسأله در مورد کارمندان یک شرکت کوچک یا بزرگ نیز صدق میکند. در واقع پتانسیل دور زدن این سیستم بسیار بالا و البته ساده است که میتواند با ایجاد محدودیت برای مدیریت کنترل تردد، بینظمی و خسارتهای مالی را در پی داشته باشد.
دستگاه های حضور و غیاب بیومتریک، بهترین جایگزین دستگاه های پانچی هستند.
استفاده از دستگاههای بیومتریک (دستگاه حضور و غیاب اثر انگشتی، تشخیص چهره، تشخیص عنبیه، اسکن کف دست و… ) این باگ آزاردهنده دستگاههای مکانیکی را به خوبی پوشش میدهد.
در ادامه به دستگاههایی اشاره میکنیم که بهترین جایگزین برای سیستمهای حضور و غیاب پانچی هستند.
۱. سیستم حضور و غیاب اثر انگشتی
این سیستم محبوبترین سیستم حضور و غیاب است که با اسکن اثر انگشت افراد به احراز هویت و ثبت اطلاعات تردد میپردازد. از آنجایی که هر فرد اثر انگشت منحصر به فردی دارد این دستگاه در مقایسه با دستگاههای پانچی عملکرد بهتری خواهد داشت. اگرچه این سیستم نیز خالی از اشتباه نیست و امکان دور زدن آن وجود دارد.
۲. سیستم حضور و غیاب تشخیص عنبیه
سیستم حضور و غیاب مبتنی بر تشخیص عنبیه یکی از قابل اعتمادترین سیستمهای تشخیص هویت است که در دستگاه بیومتریک حضور و غیاب مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاهها از از تکنیکهای ریاضی تشخیص الگو بر روی تصاویر ویدیویی موجود از عنبیه برای تشخیص هویت استفاده میکند که بسیار دقیق است. هزینه دستگاههای کنترل تردد تشخیص عنبیه در مقایسه با سایر مدلها بالا است.
۳. سیستم حضور و غیاب مبتنی بر تشخیص چهره
سیستمهای حضور و غیاب تشخیص چهره، داری فناوریهای بدون تماسی هستند که اجازه میدهند بدون هیچ تعامل فیزیکی میان کاربر و سیستم، اطلاعات ورود و خروج او ثبت شود. این دستگاهها برای احراز هویت فرد از تشخیص چهره استفاده میکنند. این سیستمهای حضور و غیاب پیشرفته یکی از بهترین سیستمها برای صرفهجویی در زمان و هزینه ثبت ترددها در یک سازمان محسوب میشود.
اگرچه برای بسیاری از مشاغل که فقط به ثبت ساعتهای ورود و خروج احتیاج دارند هنوز هم میتوان از دستگاههای حضور و غیاب پانچی استفاده کرد اما هنوز هم سیستمهای ثبت تردد بسیاری وجود دارند که هم از تکنولوژی مدرنتری برخوردار هستند و هم هزینههای سازمان را به شکل قابل توجهی کاهش میدهند. مشاهده مدل انواع دستگاههای حضور و غیاب در سایت ایران اکسس، انتخاب راحتتر و متناسبتری را برای شما به همراه خواهد داشت.
در ادامه به تعدادی از سوالات پرتکرار کاربران در خصوص سیستم تردد پانچی میپردازیم:
دستگاه های پانچی صرفا قابلیت ثبت و پانچ تردد بر روی کارت حضور و غیاب را داشتند و خروجی رله برای ارسال فرمان باز شدن درب را ندارند.
با توجه به وجود دستگاه های حضور و غیاب متنوع با امکان شناسایی کارت و اثرانگشت و چهره وعنبیه و… با برندها و قیمتهای متفاوت، خرید و استفاده از دستگاه پانچی انتخاب مناسبی نیست.
در حال حاضر با توجه به رواج تکنولوژی بیومتریک (تشخیص چهره، عنبیه، اثرانگشت و…) استفاده از دستگاه های کارتی از نظر امنیتی توصیه نمیشود. اما هزینه نگهداری دستگاه های کارتخوان بدون تماس (RFID) پایینتر ازدستگاه های پانچی است.
با توجه به عدم تولید و از رده خارج شدن دستگاه پانچی، نمیتوان قیمت دقیقی اعلام کرد. اما این دستگاه، جز دستگاههای حضور غیاب ارزان قیمت بازار است.
متاسفانه با وجود نسل جدید دستگاه های حضور و غیاب، برای انتخاب و خرید دستگاه پانچی، نمیتوان عنوان بهترین را به کار برد!
همان طور که در این مقاله بیان شد؛ دستگاه حضور غیاب پانچی یا مکانیکی از جمله ابتدایی ترین سیستم های ثبت تردد کاربران با عملکرد آسان، امنیت پایین و قیمت مناسب بود. اما با توجه به معایب اعلام شده برای دستگاه ورود و خروج پانچی، بهتر است از دستگاه های بیومتریک تشخیص چهره یا اثر انگشتی با قیمت مناسب به عنوان جایگزینی مطمئن برای این سیستم ها استفاده نمود.
برای آشنایی با امکانات، مشخصات فنی و قیمت دستگاه های حضور و غیاب و کنترل دسترسی بیومتریک، به سایت فروشگاه ایران اکسس مراجعه نموده یا با کارشناسان این شرکت در ارتباط باشید.
مقالات پیشنهادی مشابه
نظرات
یادش بخیر خاطرات زیادی از روزهای گذشته واسم زنده شد. خداروشکر با پیشرفت دستگاه های حضور غیاب دیگه نیازی به استفاده از اون کارت های کاغذی نیست
خیلی دستگاه کیوتی بود تو زمان خودش البته که الان برای موزه خوبه و استفاده ازش منسوخ شده ولی در کل مقاله مفیدی بود مرسی مرسی
دقیقا همین طوره مرسی از زمانی که بابت تهیه مقاله گذاشین
ممنون از توجه شما خوشحالیم که مفید بوده
سلام مقالتونو دوست داشتم. ممنون که رو بحث مزایا تمرکز نکردید و معایب دستگاه پانچی رو هم گفتید. با توجه به معایب دستگاه ورود و خروج پانچی و دردسرهای کار کردن و گزارش گیری و همین طور خطای بالای دستگاه بهتره که سراغ خرید این دستگاه نریم و دوستانی که دنبال پیدا کردن بهترین دستگاه حضور و غیاب پانچی هستن، دیگه در انتخابشون تجدید نظر کنند و به انتخاب دستگاههای جدیدتر رو بیارن
اگرچه همون طور که تو دل مقاله بهش اشاره داشتید، دستگاه ورود و خروج پانچی تقریبا از چرخه خارج شده و جواب سوال ((کدام کسب و کارها به دستگاه حضور و غیاب پانچی نیاز دارند؟)) دیگه برای همه مشخص شده. مجموعه ای که دید درستی در خصوص آینده کارش داشته باشه، سراغ این مدل دستگاه نمیاد.
منم موافقم ما سال 1393 دستگاه پانچی رو برای ثبت تردد کارمندامون گرفتیم، تعداد 20 نفر هستیم. مشکلات زیادی برای ثبت و نظارت بر تردد درست داشتیم اما متاسفانه همیشه دردسر پیگیری 2 تا از افراد رو داشتیم که خیلی مشکل ایجاد میکردند، کارت پانچ رو به جای هم ثبت میکردن و کارت رو همراه خودشون از مجموعه خارج میکردند و در پایان هر ماه نسبت به ساعت کارکردشون اعتراض داشتند. برای خرید و تهیه کاغذ یا کارت پانچ هم مشکل داشتیم، گاهی اوقات پیدا نمیشد. بعد از یکسال دستگاه رو کنار گذاشتیم و ی دستگاه اثر انگشتی برای حضور و غیاب خریدیم.
ماهان جان اگه دستگاه پانچی تون رو لازم ندارید، من خریدارم. صرفابه دلیل علاقه ای که دارم. تصمیم به استفاده از این سیستم ندارم. مثل گرامافون و رادیوهای قدیمی، دوست دارم این دستگاه رو هم داشته باشم.
بهترین کار رو انجام دادین. ما الان 4 تا دستگاه پانچی نو داریم که اصلا استفاده نشده! فکر نمیکنم دیگه کسی برای خریدش هزینه کنه و صرفا هزینه ما از بین رفت
دستگاه پانچی الان فقط مناسب مجموعه های دو یا سه نفره است، مثل مطب دکتر در غیر این صورت واقعا از رده خارج شده
کاربر عزیز نظر شما در مورد این مقاله چیست؟