امنیت سیستم کنترل تردد در برابر حملات سایبری: چالش‌ها و راهکارها

چگونه از امنیت سیستم کنترل تردد در برابر حملات سایبری مطمئن شویم؟
زمان:
نویسنده: ایران اکسس
به‌روزرسانی: ۱۶ / ۱۱ / ۱۴۰۲

همان طور که می‌دانید، امنیت سیستم کنترل تردد یکی از مسائل مهم و حساس در حوزه امنیت سایبری است. سیستم کنترل تردد (Access Control System) به مجموعه‌ای از تجهیزات و نرم‌افزارهایی گفته می‌شود که برای کنترل و مدیریت دسترسی افراد به مناطق محدود شده در ساختمان‌ها، مراکز، سازمان‌ها و … استفاده می‌شوند. اما این سیستم‌ها نیز مانند سایر سیستم‌های متصل به شبکه، در معرض حملات سایبری قرار دارند. حملات سایبری می‌توانند باعث اختلال، تخریب، سرقت، تغییر یا افشای اطلاعات محرمانه و حساس شوند. در این مقاله، ما قصد داریم که به بررسی امنیت سیستم کنترل تردد در برابر حملات سایبری بپردازیم. امیدواریم که این مقاله بتواند به علاقه‌مندان و متخصصان در این حوزه کمک کند و نقطه شروعی برای تحقیقات بیشتر در خصوص امنیت در برابر حملات سایبری باشد.

انواع حملات سایبری به سیستم کنترل تردد

با توجه به نقش مهمی که سیستم‌های کنترل تردد در امنیت اماکن ایفا می‌کنند، هکرها و مجرمان سایبری همواره به دنبال راه‌هایی برای نفوذ به این سیستم‌ها و سواستفاده از آن‌ها هستند. چنانچه مایل هستید اطلاعات بیشتری در خصوص عملکرد، مزایا و تعریف این سیستم ها داشته باشید، مقاله  ” سیستم کنترل تردد چیست؟ ” را مطالعه نمایید.

کنترل دسترسی (Access Control)، مهم‌ترین بخش امنیت دیجیتال است. زیرا تعیین می‌کند چه کسی به چه اطلاعات، برنامه‌ها و منابعی دسترسی داشته باشد. مثل کلید یا لیست مهمانان که از فضاهای فیزیکی محافظت می‌کنند، سیستم کنترل دسترسی از فضاهای دیجیتال در برابر حملات سایبری محافظت می‌کند

آشنایی با انواع حملات سایبری که به سیستم کنترل تردد آسیب میرساند، بهترین راهکار برای جلوگیری از حملات است! راهکار مناسب برای حفظ امنیت سیستم کنترل تردد در برابر حملات سایبری چیست؟

در ادامه به به 9 مورد از رایج‌ترین انواع حملات سایبری به سیستم‌های کنترل تردد اشاره می‌کنیم:

1- حملات نفوذ (Intrusion)

در این نوع حمله، هکر با استفاده از روش‌های مختلف، مانند هک کردن نرم‌افزار یا سخت‌افزار سیستم کنترل تردد، به طور غیرمجاز به آن نفوذ می‌کند.

2- حملات جعل هویت (Impersonation)

در این نوع حمله، هکر خود را به جای یک کاربر مجاز سیستم جا می‌زند و با استفاده از اطلاعات هویتی او، به سیستم دسترسی پیدا می‌کند.

3- حملات سرقت اطلاعات (Data theft)

در این نوع حمله، هکر با استفاده از روش‌های مختلف، مانند حملات سایبری یا نفوذ فیزیکی، اطلاعات ذخیره شده در سیستم کنترل تردد را به سرقت می‌برد.

4- حملات Brute-Force

در این نوع حمله، هکر با استفاده از ابزارهای مخصوص، سعی می‌کند رمز عبور یا کدهای دسترسی به سیستم را حدس بزند. این نوع حمله معمولا برای نفوذ به سیستم‌های کنترل ترددی که از رمزهای عبور ضعیف یا پیش‌فرض استفاده می‌کنند، به کار می‌رود.

5- حملات Replay

در این نوع حمله، هکر اطلاعات مربوط به یک کارت تردد یا کلید الکترونیکی را به سرقت می‌برد و سپس از آن اطلاعات برای جعل هویت و ورود غیرمجاز به مکان مورد نظر استفاده می‌کند.

6- حملات MitM

در این نوع حمله، هکر خود را بین سیستم کنترل تردد و کارت تردد یا کلید الکترونیکی قرار می‌دهد و اطلاعات ردوبدل شده بین آن‌ها را شنود و دستکاری می‌کند. این نوع حمله می‌تواند برای سرقت اطلاعات یا تغییر تنظیمات سیستم کنترل تردد به کار رود.

7- حملات DoS

در این نوع حمله، هکر با ارسال ترافیک جعلی به سیستم کنترل تردد، آن را از دسترس خارج می‌کند. این نوع حمله می‌تواند برای جلوگیری از ورود و خروج افراد یا وسایل نقلیه به مکان مورد نظر به کار رود.

8- حملات SQL Injection

در این نوع حمله، هکر کدهای مخرب SQL را به پایگاه داده سیستم کنترل تردد تزریق می‌کند. این نوع حمله می‌تواند برای سرقت اطلاعات یا تغییر تنظیمات پایگاه داده به کار رود.

9- حملات فیشینگ

در این نوع حمله، هکر با ارسال ایمیل‌های جعلی یا ایجاد صفحات وب تقلبی، سعی می‌کند اطلاعات مربوط به کارت تردد یا کلید الکترونیکی افراد را به سرقت ببرد.

10 راهکار مهم برای افزایش امنیت سیستم کنترل تردد در برابر حملات سایبری

برخی از راهکارهای موثر برای افزایش امنیت سیستم‌های کنترل تردد در برابر حملات سایبری:

1- استفاده از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد:

  • برای هر کاربر یک رمز عبور جداگانه و منحصر به فرد ایجاد کنید.
  • از رمزهای عبور قوی که شامل حروف بزرگ و کوچک، اعداد و علائم نگارشی هستند استفاده کنید.
  • از رمزهای عبور قابل حدس مانند تاریخ تولد، نام و نام خانوادگی، یا شماره تلفن استفاده نکنید.

2- به‌روزرسانی منظم نرم‌افزار و سیستم‌عامل سیستم کنترل تردد:

  • همیشه از جدیدترین نسخه نرم‌افزار و سیستم‌عامل سیستم کنترل تردد استفاده کنید.
  • به‌روزرسانی‌ها شامل وصله‌های امنیتی هستند که می‌توانند از آسیب‌پذیری‌های سیستم در برابر حملات سایبری جلوگیری کنند.

3- استفاده از فایروال و آنتی‌ویروس

  • از یک فایروال قوی برای محدود کردن دسترسی به سیستم کنترل تردد استفاده کنید.
  • از یک آنتی‌ویروس قوی برای اسکن و شناسایی بدافزارها استفاده کنید.

4- رمزنگاری اطلاعات

  • اطلاعات ذخیره شده در سیستم کنترل تردد، مانند اطلاعات کاربران و سوابق تردد، را رمزنگاری کنید.
  • رمزنگاری اطلاعات می‌تواند از سرقت اطلاعات در صورت هک شدن سیستم جلوگیری کند.

5- آموزش کاربران در مورد نحوه استفاده امن از سیستم

  • به کاربران آموزش دهید که چگونه از رمزهای عبور قوی و منحصر به فرد استفاده کنند.
  • به کاربران آموزش دهید که چگونه از حملات فیشینگ و بدافزارها دوری کنند.
  • به کاربران آموزش دهید که چگونه در صورت مشاهده فعالیت مشکوک، آن را گزارش دهند.

6- استفاده از سیستم‌های امنیتی پیشرفته

  • از سیستم‌های تشخیص نفوذ ( IDS ) برای شناسایی فعالیت‌های مشکوک در شبکه استفاده کنید.
  • از سیستم‌های پیشگیری از نفوذ ( IPS ) برای جلوگیری از حملات سایبری شناخته شده استفاده کنید.

7- نظارت و پایش مداوم سیستم کنترل تردد

  • به طور مداوم فعالیت‌های سیستم کنترل تردد را برای شناسایی فعالیت‌های مشکوک رصد کنید.
  • از ابزارهای مختلف برای نظارت و پایش سیستم استفاده کنید.

8- استفاده از احراز هویت چندعاملی

  • علاوه بر رمز عبور، از روش‌های دیگری مانند احراز هویت بیومتریک یا احراز هویت مبتنی بر توکن برای تایید هویت کاربران استفاده کنید.

9- محدود کردن دسترسی به سیستم

  • فقط به کاربرانی که به اطلاعات و عملکردهای سیستم نیاز دارند، دسترسی بدهید.
  • از اصل کمترین امتیاز برای اعطای مجوز به کاربران استفاده کنید.

10- تهیه نسخه پشتیبان

  • به طور منظم از اطلاعات سیستم کنترل تردد نسخه پشتیبان تهیه کنید.
  • نسخه‌های پشتیبان را در مکانی امن ذخیره کنید.

موارد فوق رایج‌ترین راهکارها برای جلوگیری از تهدیدات و خطرات امنیتی بود که بیان شد.

حرف آخر

در پایان، باید توجه داشت که امنیت سیستم کنترل تردد یک فرآیند مداوم است و باید به طور منظم ارزیابی و بهبود یابد. با اجرای راهکارهای امنیتی مناسب، می‌توان سیستم‌های کنترل تردد را در برابر طیف گسترده‌ای از حملات سایبری محافظت کرد.

در این مقاله از ایران اکسس تلاش کردیم اطلاعات کامل در خصوص چالش و راه‌حل‌های مهم برای حفظ امنیت سیستم کنترل تردد در برابر حملات سایبری را به زبان ساده شرح دهیم. مشتاق شنیدن نظرات و سوالات شما برای ارتقا و بهبود کیفیت مطالب هستیم.

 

منابع:

  • https://houseofit.ph/blog/common-access-control-attacks-and-how-to-fend-them-off
  • https://portswigger.net/web-security/access-control
  • https://nordlayer.com/learn/access-control/what-is-access-control/
5/5 - (4 امتیاز)

نظرات

  • عکس mrym
    mrym تاریخ 02 مهر 1403

    من با خوندن بخش مربوط به انواع حملات مثل حمله جعل هویت یا سرقت اطلاعات استرس گرفتم? من چند جا کار کردم و واسه همشون اثرانگشت ثبت کردم. این اطلاعات بیومتریک خیلی حساس هستن و خدا میدونه هکر با دسترسی داشتن به اون چه کارهایی از دستش برمیاد. در صورتی که در اثر بی ملاحظگی کارفرما شخصی این دیتا محرمانه رو بدست بیاره راهی برای پیگیری هست؟ آیا این مورد اصلا پیگرد قانونی داره؟

    پاسخ تایید شده
    • عکس ایران اکسس
      ایران اکسس تاریخ 02 مهر 1403

      دوست عزیز معمولا موارد امنیتی برای مجموعه های بزرگ و سازمان های امنیتی و حساس پیش میاد که البته خود مجموعه دقت لازم در پیشگیری از سرقت اطلاعات را دارند. بنابراین بهتره استرس نگیرید.

      پاسخ تایید شده
  • عکس میثم
    میثم تاریخ 28 اردیبهشت 1403

    به عنوان یک محقق فناوری، می‌تونم بگم که سیستم‌های کنترل تردد، با وجود مزایای فراوانشون، در برابر حملات سایبری آسیب‌پذیر هستن. هکرها می‌تونن با نفوذ به این سیستم‌ها، به اطلاعات حساس دسترسی پیدا کنن، کنترل ورود و خروج افراد رو مختل کنن و حتی درب‌ها رو از راه دور باز یا بسته کنن. مهم‌ترین چالش‌هاش عبارتند از: استفاده از رمزهای عبور ضعیف نرم‌افزارهای قدیمی و به‌روزرسانی نشده عدم استفاده از رمزگذاری اتصال سیستم به اینترنت نادیده گرفتن چالش‌های امنیتی این سیستم‌ها، تبعات وخیمی مانند سرقت اطلاعات محرمانه، اخلال در نظم و ورود افراد غیرمجاز را به دنبال دارد. این امر نه تنها به آسیب به اعتبار و وجهه سازمان منجر می‌شود، بلکه می‌تواند خطرات امنیتی جدی را برای افراد و اموال به همراه داشته باشد. بنابراین، اتخاذ تدابیر امنیتی مناسب برای محافظت از این سیستم‌ها در برابر حملات سایبری، امری ضروری و غیرقابل اجتناب است.

    پاسخ تایید شده
    • عکس محمد
      محمد تاریخ 07 مرداد 1403

      دقیقا همین نکات ساده میتونه ضامن حفظ و پایداری امنیت سیستم کنترل تردد در برابر حملات سایبری باشه، اما ساده ازش میگذرن همه! تا تجربه نشه و ضربه نخورن، جدی نمیگیرنش

      پاسخ تایید شده
  • عکس سپهر آرامش
    سپهر آرامش تاریخ 08 فروردین 1403

    واقعا آموزش هک و امنیت دو مساله مهم و حیاتی برای ارتقای امنیت سیستم کنترل الکتریکی هست که هنوز بسیاری سازمان ها و البته افراد مربوطه، بهش توجه نمیکنند و وقتی درگیر مشکلات مربوط بهش میشن، تازه به فکر میآفتند. مقاله مفید و خوبی بود. خواهشی که دارم اینه لطفا در مورد کنترل تردد مراکز داده توضیحات ریزتر و دقیق تری رو ارائه بفرمایید. در پناه حق

    پاسخ تایید شده
  • عکس عرفان
    عرفان تاریخ 26 اسفند 1402

    تشکر ویژه بابت مقاله عالی تون و ی توصیه برای دوستان خواهش میکنم مساله امنیت در محل کار را جدی بگیرید! خیلی مدیران با پیش ذهنی اینکه مجموعه کوچک هست یا اینکه اطلاعاتش برای هیچ کس مهم نیست و با بی دقتی در رعایت استانداردهای اولیه، سیستمشان هک و اطلاعاتشان افشا شده! فراموش نکنید اطلاعات میتونه شامل اطلاعات احراز هویت کاربر (اثرانگشت، چهره، رمز و...) و یا اطلاعات موجود در منطقه امنی که سیستم تردد برای حفاظت و نظارت آن نصب شده باشد. و این موضوع بسیار مهم، جدی و قابل تامل هست

    پاسخ تایید شده
  • عکس محمود
    محمود تاریخ 25 اسفند 1402

    دوستان پیشنهاد میشه از این مقاله به راحتی نگذرید و حتما مطالعه بفرمایید و مخصوصا در مورد کنترل تردد مراکز داده دقت بیشتر و نگاه هوشمندانه تری داشته باشید. بحث کنترل تردد در دیتاسنتر ها در مجموعه های کوچک خیلی مورد اهمیت قرار نمیگیره و همین عامل باعث گپ امنیتی و هک و خرابکاری و مختل شدن این مراکز میشه.

    پاسخ تایید شده
  • عکس tohid
    tohid تاریخ 19 اسفند 1402

    استفاده از سیستم اکسس کنترل بهترین راهکار برای حفظ امنیت، نظارت، مدیریت و کنترل تردد مراکز داده است. البته هنوز شرکت هایی هستند که نسبت به این قضیه گارد دارند و از انجام این کار ممانعت میکنند! البته طبیعتا بررسی و استفاده از دوره یا منابع آموزش هک و امنیت در بالابردن سطح اطلاعات و مقابله با خطرات احتمالی هم ضروری هست و هم در اولویت.

    پاسخ تایید شده
  • عکس عادلی
    عادلی تاریخ 19 اسفند 1402

    سلام وقت بخیر مجموعه شما در زمینه آموزش به سازمان ها برای استفاده صحیح از سیستم کنترل تردد و مقابله با هک شدن آن فعالیتی دارد؟ امکان برگذاری کلاس آموزشی در محل مجموعه امکان پذیر هست؟ لطفا شرایط را بفرمایید. موفق باشید

    پاسخ تایید شده
    • عکس ایران اکسس
      ایران اکسس تاریخ 30 فروردین 1403

      سلام وقت شما هم بخیر بله جناب عادلی عزیز لطفا با همکاران تماس بگیرید تا هماهنگی های لازم انجام بشه موفق باشید

      پاسخ تایید شده
  • عکس سامیار
    سامیار تاریخ 23 بهمن 1402

    حفط امنیت سیستم کنترل تردد واقعا شاهرگ حیاتی برخی صنایع و کسب و کارها محسوب میشه مخصولا سازمان یا شرکتهایی که برای نظارت بر تردد اتاق سرور یا دیتاسنتر، خزانه، صندوق امانات و... از سیستم اکسس کنترل استفاده کردند

    پاسخ تایید شده
  • عکس soheil
    soheil تاریخ 22 بهمن 1402

    نکات مفیدی رو در مورد حملات سایبری به سیستم های کنترل دسترسی گفتید واقعا ضعف اطلاعات تو این حوزه خیلی حس میشه رعایت ی سری نکات ساده میتونه امنیت سیستم را چندین برابر کنه

    پاسخ تایید شده

کاربر عزیز نظر شما در مورد این مقاله چیست؟