۰۲۱-۲۶۷۰-۶۴۸۷
۰۲۱-۲۶۷۰-۶۴۸۷
دستگاهها و نرمافزارهای حضور و غیاب یکی از ضروریترین ابزار و تکنولوژی برای مدیریت بهتر در سازمان ها، شرکتها و… محسوب میشوند. نرم افزارهای حضور و غیاب به سه دسته کلی نرم افزارهای تحت ویندوز، تحت وب و ابری یا مبتنی بر ابر دستهبندی میشوند. ما در این مقاله قصد داریم به مقایسه نرم افزارهای حضور غیاب ابری و در محل و بررسی مزایا و معایب هریک از آنها بپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
در حالت کلی نرمافزار سیستمهای حضور و غیاب را میتوان به سه دسته تقسیم کرد که عبارتند از:
این نرم افزارها به شکل تک کاربر یا چند کاربره روی سیستمهای کامپیوتری نصب میشوند. از این نرمافزار میتوان در بستر شبکه محلی یک سازمان یا شرکت استفاده کرد.
نرم افزارهای تحت وب گستردگی بیشتری نسبت به نرمافزار حضور و غیاب تحت ویندوز دارند. در استفاده از سیستم حضور و غیاب با نرمافزار تحت وب، احتیاجی به نصب نرمافزار روی سیستم ندارید بلکه نسخه اصلی روی کامپیوتر سرور نصب شده و کاربر میتواند در هر مکان و زمانی با استفاده از یک مرورگر و به صورت آنلاین از آن استفاده کند.
توسعه تکنولوژی در بستر اینترنت شرایطی را فراهم کرده است که کاربران بتوانند از فضای نت برای نصب سیستم حضور و غیاب و نگهداری و ذخیره اطلاعات در این فضا استفاده کنند. به این ترتیب نرمافزار حضور و غیاب در این شرایط که سیستم ثبت کننده تردد ابری خواهد بود، در اصطلاح Cloud Based نامیده میشود.
نرمافزار حضور و غیاب ابری همانند نسخه تحت وب به صورت آنلاین مورد استفاده قرار میگیرد و در واقع نوعی نسخه تحت وب محسوب میشود. با این حال سیستمهای نرم افزاری ابری یا آنلاین، برای ذخیرهسازی اطلاعات نیازی به دستگاه یا سیستم کامپیوتری ندارند.
نرمافزار حضور و غیاب آنلاین یا مبتنی بر ابر تفاوتهایی از نظر محل ذخیره سازی، مالکیت، نحوه اجرا و دسترسی به داده ها، هزینههای نصب و نگهداری و… با نرم افزارهای تحت ویندوز و تحت وب دارد. مهمترین مزایایی که برای این شکل از نرم افزارهای حضور و غیاب میتوان نام برد عبارتند از:
یکی از مهمترین مزایای نرم افزارهای حضور و غیاب ابری قابلیت استفاده از فضای ابری برای ذخیره دادهها است. در واقع کاربر برای استفاده از این نرمافزار به خرید نرمافزار یا تهیه تجهیزات سخت افزاری چون تجهیزات شبکه یا کامپیوتر احتیاجی ندارد. این سیستمها مبتنی بر وب و اینترنت بوده و برای استفاده از آنها و تخلیه دادهها به ارتباط اینترنتی نیاز خواهید داشت.
استفاده از نرم افزار حضور و غیاب مبتنی بر ابر یا آنلاین در مقایسه با نرم افزار لوکال یا در محل چه مزایایی دارد؟
استفاده از این نرم افزارها به معنای دسترسی به آنها از طریق اینترنت است. بنابراین در هر زمان و مکانی که اینترنت در دسترس کاربر باشد میتواند از این سیستم استفاده کند.
نرم افزارهای حضور و غیاب ابری دارای ویژگی Cross Device هستند. این ویژگی به آن معنا است که این دسته از نرم افزارها قابلیت نصب روی تمامی تجهیزات الکترونیکی را دارا هستند. به این ترتیب کاربر در استفاده از این نرمافزار میتواند آن را روی سیستم کامپیوتری، تبلت، گوشی هوشمند، لپ تاپ و… نصب نماید.
اگرچه برای استفاده از چنین نرمافزار حضور و غیابی شما نیاز به دستگاه و تجهیزات ندارید اما باید فضای ابری مورد استفاده را به صورت ماهانه یا سالانه در بستر اینترنت اجاره کنید. همچنین برای ارتباط و تخلیه اطلاعات موجود در این فضا نیاز به ارتباطات اینترنتی دارید و این به معنا است که در صورت قطعی اینترنت یا اختلال در بستر نت شما قادر به ارتباط با محل ذخیره دادههای خود نخواهید بود.
از طرف دیگر ذخیره دادهها در بستر اینترنت بحث امنیت دادهها و اطلاعات را بیش از پیش مورد توجه قرار میدهد. بنابراین در زمان اجاره این نرم افزارها باید به اعتبار شرکت ارائه کننده نرمافزار و اصول طراحی و پیادهسازی نرمافزار حضور و غیاب ابری توجه داشته باشید.
نرم افزارهای حضور و غیاب لوکال یا محلی قابل خریداری هستند و شما میتوانید این نرم افزارها را برای استفاده از انواع سیستمهای حضور غیاب بیومتریک (تشخیص چهره، اثرانگشت، عنبیه)، کارتی، رمزی و… مورد استفاده قرار دهید. برای استفاده از این نرم افزارها نیاز به سیستم کامپیوتری و تجهیزات شبکهای خواهید داشت. مهمترین مزایای این نوع نرم افزارها به این شرح است:
از آنجایی که کاربر ملزم به خرید نرمافزار برای نصب آن روی سیستم کامپیوتری یا سرور شرکت است، مالکیت این نوع نرم افزارها قطعی است و با یک بار خرید این نرم افزارها قابلیت به روزرسانی، توسعه و… در اختیار کاربر قرار میگیرد. همچنین میتوان در صورت لزوم با دریافت خدمات پشتیبانی مشکلات این نوع نرم افزارهای حضور و غیاب را مرتفع نمود.
نرم افزارهای حضور و غیاب محلی به همراه بانک اطلاعاتی خود روی سرور اصلی در محل شرکت نصب میشوند. بنابراین امنیت دادهها در چنین شرایطی به مراتب بهتر از نرم افزارهای حضور و غیاب آنلاین یا ابری است که اطلاعات آنها روی یک سرور در بستر اینترنت استقرار مییابد.
نرم افزارهای لوکال یا محلی غالبا امکان توسعه و تنظیم دارند به این معنا که میتوان متناسب با نیازهای خاص یک سازمان یا کسب و کار مواردی چون حقوق و مزایا، انبارگردانی، فروش و… را نیز با این نرم افزارها ادغام کرد.
نرم افزارهای محلی حضور و غیاب دارای ویژگی مقیاسپذیری هستند و به این ترتیب با رشد سازمان یا کسب و کار میتوان آنها را نیز بسط و گسترش داد.
مهمترین معایب نرم افزارهای حضور و غیاب در محل را میتوان به این شرح معرفی کرد:
همانگونه که دیدید هر نرم افزار حضور غیاب، مزایا و معایب مختص به خود را دارد.
ما در این مقاله از سایت ایران اکسس به مقایسه نرم افزارهای حضور غیاب ابری و در محل و مزایا و معایب هریک از آنها پرداختیم.
همینطور دریافتیم که انواع مختلفی از نرم افزارهای حضور و غیاب وجود دارد که سازمان میتواند به تناسب بودجه و عملکردی که از یک سیستم حضور و غیاب انتظار دارد از آنها بهرهمند شود.
انتخاب نرم افزار حضور و غیاب مناسب، به عوامل مختلفی مانند نوع کسبوکار، تعداد کارمندان، نیاز و بودجه بستگی دارد. برای دریافت مشاوره رایگان و اطلاع از قیمت دستگاههای حضور و غیاب، با مشاوران ما در ایران اکسس در تماس باشید.
Reference:
مقالات پیشنهادی مشابه
نظرات
سلام و عرض ادب امکان تعویض نسخه نرم افزار در مجموعه شما وجود داره؟ منظور این هست که ما نرم افزار در محل رو تهیه کنیم، اگر نیاز ما را برطرف نکرد، نسخه ابری را تهیه کنیم.
درود بر شما بله، شما میتونید در صورت نیاز به تغییر نسخه نرم افزار، با پرداخت مابه التفاوت هزینه، نسخه نرم افزار حضور غیابتون رو ارتقا بدید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، لطفا با ما در تماس باشید با مشاوره لازم خدمت شما ارائه بشه. موفق باشید
اگر شما هم مثل من علی الرغم مقاله های زیادی که در مورد مزایا و معایب انواع نرم افزار حضور و غیاب، قیمت، مشخصات و شرکت های ارائه دهنده خوندید و هنوز نتونستید به جمع بندی برسید و تصمیم گیری قاطع داشته باشید، پیشنهاد میدم کار رو سخت نکنید. شما اول برید نرم افزار حضور و غیاب سیستمی که روی ویندوز نصب میشه رو تهیه کنید، ی مدت باهاش کار کنید، اگر نیاز مجموعه برطرف شد که عاااالی، اگر نشد بعد برید سراغ ارتقا نرم افزار و تغییر به نسخه وب یا تهیه نسخه ابری. فقط مهم اینه از شرکت بگیرید که قابلیت تغییر نرم افزار را داشته باشند برای شما و به راحتی بتوانند انتقال اطلاعات را براتون انجام بدهند. خودتون رو درگیر تبلیغات نکنید. نیاز مجموعه ها، هزینه ها، چالش ها و از همه مهمتر بودجه شون متفاوته. به اسم تکنولوژی خودتون و کارمنداتون رو اذیت نکنید. از من به شما نصیحت موفق باشید یا حق
قبول دارم نرم افزار حضور و غیاب تحت وب خیلی خفنه و امکانات جذابی داره، اما ترجیح من برای مجموعه های کوچک، همون نرم افزار عادی است که روی سیستم کامپیوتری نصب میشه و کارکردش وابسته به اینترنت نیست. اینم بگم به نوع مجموعه و زمینه فعالیت و مقدار تحصیلات افراد مجموعه هم بستگی داره، اگه من محیط کارگری داشته باشم که کاربر تحصیلات زیادی نداشته باشه، استفاده نرم افزار تحت وب خیلی کارایی نداره
به نظر من، انتخاب بین نرم افزار حضور و غیاب ابری و نرم افزار تحت وب به نیازها و شرایط هر سازمان بستگی داره. نرم افزار حضور و غیاب ابری اطلاعات رو در سرورهای شرکت ارائه دهنده ذخیره میکنه و از طریق اینترنت قابل دسترسیه. این نوع نرم افزار مزایایی مثل قابلیت دسترسی از هرجا، هزینه اولیه پایین و به روز رسانی خودکار داره. اما نرم افزار حضور و غیاب تحت وب اطلاعات رو در سرورهای خود سازمان ذخیره میکنه و فقط از طریق شبکه داخلی قابل دسترسیه. این نوع نرم افزار مزایایی مثل امنیت بیشتر و عدم نیاز به اینترنت داره. نرم افزار حضور و غیاب رایگان ویندوز هم یه گزینه دیگه است که میتونه برای سازمانهای کوچیک مناسب باشه. اما این نوع نرم افزارها معمولا امکانات محدودی دارن و ممکنه به پشتیبانی فنی هم نیاز داشته باشن. در نهایت، انتخاب بهترین نوع نرم افزار به عواملی مثل تعداد کارکنان، نوع فعالیت سازمان، بودجه و نیازهای امنیتی بستگی داره.
فکر میکنم متاسفانه علی رغم سرعت رشد تکنولوژی در همه جا، با توجه به محدودیت سرعت اینترنت در ایران، فعلا نرم افزار حضور و غیاب ثابت یا همون در محل، از نسخه ابری اون بهتر عمل میکنه، (مگر اینکه) شرایط اینترنت مناسب باشه
ای کاش دوستان تجربیاتشون و نظرشون در خصوص مقایسه نرم افزارهای حضور غیاب ابری و در محل رو در قالب کامنت زیر همین مقاله به اشتراک میذاشتن تا بتونیم خرید هوشمندانه تر و بهتری داشته باشیم.
کاربر عزیز نظر شما در مورد این مقاله چیست؟